In acesta cetate a naturii construita de Divinitate cu multa dragoste si data oamenilor sa se bucure de ea, ori de unde vei intra vei fi intampinat de munti inalti ce iti ofera o priveliste ametitoare si de oameni frumosi. Crestele inalte ale muntilor Bucegi si Piatra Craiului inconjoara si ocrotesc inca de la inceputul lumii aceasta zona, iar in interiorul lor curg dealuri ce se revarsa pana in Cheile Turcului unde de sute de ani sta maret si impozant Castelul Bran. 

Maramures este situat in inima geografica a Europei. Maramures este o zona cu biserici de lemn, bogatie mitologica, peisaje impresionante si obiceiuri foarte vechi. El si-a pastrat cu grija cultura, traditiile, si stilul de viata al unui sat medieval trecut.  
Maramures abunda cu ambele atractii culturale artificiale si naturale. De la bisericile de lemn si muzee la pietele satelor si viata de zi cu zi a pastorului,o persoana nu poate decat sa fie parte a timpului care, in esenta, a ramas nemiscat.

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor de apa. Tinand cont de insemnatatea patrimoniului universal al Deltei Dunarii, respectiv a rezervatiei biosferei, aceasta se gaseste incepand cu anul 1990 in lista Patrimoniului Mondial Cultural si natural (mai mult de jumatate din suprafata).

Sculptorul roman Constantin Brancusi, (1876-1957) a fost o figura centrala a miscarii moderne si un pionier al abstractizarii. Sculptura lui se remarca prin eleganta vizuala si utilizarea minutioasa a materialelor, combinand caracterul direct de sculptura taraneasca cu stilul sofisticat al avangardei pariziene.
Dupa ce a absolvit  Scoala de Arte Frumoase din Bucuresti si dupa ce a invatat tehnica lui August Rodin, Brancusi a calatorit in Paris in 1904. Brancusi a creat prima sa opera majora, Sarutul, in 1908. Din acest moment sculpturile lui au devenit tot mai abstracte.

Cascada Bigar cea mai frumoasa din lume

Cascada Bigar, situata in apropiere de Bozovici, Caras-Severin, in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, este una dintre cele mai neobisnuite si mai spectaculoase caderi de apa din lume. Cascada Bigar se afla in Muntii Aninei, pe Valea Minisului, la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator, chiar pe paralela 45 nord.

FacebookTwitterGoogle BookmarksRedditTechnoratiLinkedIn

Informații utile

Oportunități

Companie israeliană, producătoare de cosmetice care tratează problemele pielii (acnee, psoriazis, dermatită atopică, seboree), își dorește un parteneriat cu o firmă producătoare similară din...

Târguri Expoziții Deplasări

Camera de Comerț și Industrie România-Israel a participat la Cybertech, una dintre cel mai mari conferințe din domeniul tehnologiei cibernetice și oferă partcipanților o oportunitate unică de a se familiariza...

Evenimente

În perioada 30-31 august a.c., Camera de Comerț și Industrie România-Israel a participat la “International Business Forum”, un eveniment care a reunit ambasadori, reprezentanți ai autorităților din...
More inEvenimente  

Dialog cu autoritățile

Camera de Comerț și Industrie România-Israel a organizat pe data de 17 iulie evenimentul „Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat”. Invitații noștri au avut oportunitatea de a afla informații despre...